Levensloop van Pieter Bruegel

Levensloop van Pieter Bruegel

Pieter Bruegel is voor veel mensen niet een bekende naam. Dit komt omdat het een hele oude schilder is. Ondanks dat zijn er wel veel bekende schilderijen door hem gemaakt daarom is hij toch nog redelijk bekend. Pieter Bruegel is tussen 1525/1530 geboren. Niemand weet precies wanneer hij geboren is. Normaal gesproken weet iemand dit wel. Alleen hij is al heel erg lang overleden. Ook is hij niet oud geworden. Pieter Bruegel is in 1569 overleden. Het is een Brabantse schilder die ook kan tekenen. Daarom zijn de schilderijen ook erg mooi. Alleen eigenlijk weten we heel erg weinig over Pieter. Dit is natuurlijk heel erg jammer. Alleen in die tijd waren ze nog niet zo van het opschrijven of doorvertellen. Ook zie je dat schilders pas na hun dood beroemd worden.

Ze weten niet precies wanneer Pieter geboren is

Dit is natuurlijk eigenlijk heel erg raar. Alleen dit zie je bij heel erg veel schilders. Wat hier de reden voor is weet eigenlijk niemand. Natuurlijk is het wel zo dat oudere schilderijen vaak iets mooier zijn. Pieter heeft wel hard gewerkt aan zijn carrière van het schilderen. Hij deed het met passie en dat zag je terug in de schilderijen. Doordat het steeds beter werd kon hij de schilderijen verkopen aan andere gezinnen voor eten en kleding. Het eerste portret wat terug gevonden is kwam uit 1559 en het laatste kwam uit 1569. Hij schilderde dus ook tot zijn dood. Men vond de schilderijen ook indrukwekkend in die tijd. Ook kwam dat omdat Pieter geobsedeerd was door het boerenleven wat toen die tijd een van de grootste banen was. Op dat gebaseerd schilderde hij de boerderijen.

 

Betere spullen nu

Het boeren leven betekende daarom ook veel voor hem. In de literatuur wordt hij ook wel eens boeren Bruegel genoemd. Dit was omdat er veel schilderijen voorbij kwamen die daar mee te maken heeft. Je hoort dus wel dat pieter toen die tijd vooral in zijn regio wel bekend was. Dit geeft wel aan dat de schilderijen erg mooi worden. Ook omdat hij goed kon tekenen waren ze extra mooi. Natuurlijk zijn de schilderijen van nu heel anders. Dit komt omdat ze nu veel beter materiaal gebruiken dan toen. Het schilderen gaat dus ook met betere verf. Hierdoor is het schilderen een stuk makkelijker geworden. Dit geeft wel aan hoe knap het vroeger was als je goed kon schilderen. Daarom worden schilders dus ook vaak beroemd als ze dood zijn.

MEER TE WETEN KOMEN

Kunstwerken

Renaissance

landschapschilders