Andere landschapschilders

Andere landschapschilders

Het schilderen van landschap was vroeger heel erg in. Veel mensen probeerde dit te doen. Alleen zeker niet elk schilderij was even mooi. Dit had natuurlijk verschillende redenen. De ene had niet de juiste spullen ervoor en de andere had de tijd er niet voor. Als ja namelijk heel erg snel gaat schilderen is het vaak niet zo mooi. Daarom nemen veel schilders er ook echt de tijd voor. Als je namelijk hiervoor de tijd neemt is het een stuk mooier. Ook moesten veel mensen het nog leren als ze beginnen. Bij niemand kan namelijk gelijk goed schilderen. En vooral niet in die tijd. Als je in die tijd goed kon schilderen dan kon je er veel geld mee verdienen. Dit probeerde veel mensen dus ook te doen.

Bekend worden na de dood

Veel schilders die bekend zijn geworden die werden dat pas na hun dood. Ze waren toen die tijd dus helemaal heel erg populair. Tegenwoordig hebben ze in Nederland hele grote museums. Het rijksmuseum is hier de bekendste van. Hier staat namelijk de meeste bekendste schilderijen. Deze schilderijen. Zijn vaak al heel erg oud. De meeste zijn erg goed onderhouden en netjes gebleven. Je hebt dus ook veel landschap schilderijen in het rijksmuseum. Dit vinden mensen nog steeds heel erg mooi om te bekijken. Een bekende landschapschilder is Pieter Bruegel. Hij was namelijk fan van het boerenlandschap. Het gaf hem een fijn gevoel, een plek waar hij in alle rust kon schilderen.

 

Waarom schilderen mensen het landschap

Het boeren leven betekende daarom ook veel voor hem. In de literatuur wordt hij ook wel eens boeren Bruegel genoemd. Dit was omdat er veel schilderijen voorbij kwamen die daar mee te maken heeft. Vandaag de dag zijn er zeker betere kunstenaars geweest. Maar dit verhaal over Pieter Bruegel de Oude blijft uniek. Dit komt omdat het zo oud is. Dit is ook omdat zijn kunstwerken zo oud zijn. Het is moeilijk intact te houden. Daarom zijn de dus ook zo veel waard. Niet alleen qua prijs maar ook qua waarde wat het met zich meebrengt. Zijn schilderwerken zijn ook te zien in verschillende musea en wordt op de veiling verkocht. Een mooi verhaal over een goede schilder uit die tijd. Ook is hij afgereisd naar verschillende landen om zo inspiratie op te doen voor nieuwe schilderwerken, dit was bijvoorbeeld Italië. Daar waar de wijngaarden zijn en waar het even net allemaal wat anders is dan hier in Nederland.

 

MEER TE WETEN KOMEN

Levensloop

Kunstwerken

Renaissance