Kunstwerken van Pieter Bruegel

Kunstwerken van Pieter Bruegel

De kunstwerken van Pieter Bruegel zijn voor veel mensen niet heel bekend. Daarom ga ik jou er wat meer over vertellen. Maar eerste even een kleine introductie van wie Pieter nou eigenlijk is. Pieter Bruegel is een schilder van de 16de eeuw. Hij was vader van 2 kinderen en was geboren rond 1525 en 1530. Omdat zijn kunstwerken zo oud zijn kon men schatten hoe oud zijn schilderijen zijn. Doordat kunst in die tijd een bekend tafereel was, was Pieter in zijn dorp ook een bekende schilder. Hij verkocht zijn schilderwerk voor geld, maar ook voor kleding en eten. In die tijd was het namelijk heel normaal dat je daar mee kon betalen. Maar waar staan nou dan precies zijn werken om?

Gebaseerd op de boerderij

Pieter zijn oudste schilderij zal rond de 1559 zijn geweest. Dit is dus ook van hem het oudste schilderij zijn die zijn gevonden. Het schilderen deed hij dus ook tot aan zijn dood. Want hij is in Brussel op 9 september 1569 overleden. Door middel van allemaal onderzoeken denkt men ook te weten dat hij uit die tijd komt. Doordat het de eeuw was waar boerderijen nog groot waren en veel families het hadden was zijn schilderwerk daar ook op gebaseerd. Veel van zijn schilderwerken zijn gemaakt van mensen die op de boerderij werkten. Ook de landschappen is een begrip wat veel mensen weten als het gaat om de schilderwerken van Pieter.

Hij was namelijk fan van het boerenlandschap. Het gaf hem een fijn gevoel, een plek waar hij in alle rust kon schilderen. Het boeren leven betekende daarom ook veel voor hem. In de literatuur wordt hij ook wel eens boeren Bruegel genoemd. Dit was omdat er veel schilderijen voorbij kwamen die daar mee te maken heeft. Vandaag de dag zijn er zeker betere kunstenaars geweest. Maar dit verhaal over Pieter Bruegel de Oude blijft uniek. Dit komt omdat het zo oud is. Dit is ook omdat zijn kunstwerken zo oud zijn. Het is moeilijk intact te houden. Daarom zijn de dus ook zo veel waard. Niet alleen qua prijs maar ook qua waarde wat het met zich meebrengt. Zijn schilderwerken zijn ook te zien in verschillende musea en wordt op de veiling verkocht. Een mooi verhaal over een goede schilder uit die tijd. Ook is hij afgereisd naar verschillende landen om zo inspiratie op te doen voor nieuwe schilderwerken, dit was bijvoorbeeld Italië. Daar waar de wijngaarden zijn en waar het even net allemaal wat anders is dan hier in Nederland.

MEER TE WETEN KOMEN

Levensloop

Renaissance

landschapschilders